dimecres, 23 de setembre del 2009

Ponents de les Jornades pels Drets Socials a Vilafranca

Presentació:

Joan Tamayo, responsable de l'Observatori dels Drets Socials (ObDS) de Terrassa, grup d'unió i enfortiment de la defensa dels drets socials, grup que es dedica a potenciar el treball en xarxa i a aproximar, teòrica i pràcticament, diferents projectes de suport social. (http://www.observatoridretsocials.org).

Pepe Adelantado, llicenciat en Ciències Econòmiques (especialitat economia política i sociologia) per la Universitat de Barcelona (1984) i doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992). Professor Titular del Departament de Sociologia de la UAB (àrea d'estructura social i especialitat de política social). Les seves àrees d’interès són les relacions entre l'estructura social i les polítiques socials d’una banda i, de l'altra, les relacions entre democràcia i desigualtat. Àrees d'interès: Estructura social, política social, desigualtat i democràcia.


Grups de Treball:

Dret al treball: Marc Faustino i Vidal de l’Intersindical-CSC, sindicat nacional i de classe (agrupa treballadors/es de tots els sectors productius). En Marc és diplomat en Relacions Laborals i Llicenciat en Ciències del Treball. És secretari d'acció sindical de la Federació de Serveis del sindicat. (http://www.intersindical-csc.cat)

Dret a la sanitat: Roser Pérez, Llicenciada en Sociologia per la UAB (1993), Diplomada en Treball Social por l’Escola de Treball Social ICESB (1983) i Diplomada en Infermeria per la UB (1978). La seva tesis doctoral en la UAB sobre Política Sanitària i Desigualtats Socials (2006): Desigualtats en salut per classe social i Política Sanitària. Les Enquestes de Salut a Catalunya (1994-2002).

Dret a l’educació: Ermengol Gassiot, professor d’Antropologia, UAB, signant del Manifest de professors/es en suport a les mobilitzacions estudiantils de 2008 contra l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), l’anomenat procés de Bolonya.

Dret a l’habitatge: Raül Turmo de Sostre Cívic, associació que té per objectiu oferir propostes i solucions aplicables a la nostra societat per fer-la més justa i respectuosa amb les persones i l’entorn a través de l'urbanisme i a un accés a l’habitatge no especulatiu. Raül és advocat de Dret Internacional per la UAB. Expert en Models d’habitatge Escandinaus. Col·laborador de la Fundació Jaume Bofill. (http://www.sostrecivic.org)