diumenge, 26 de juny del 2011

Nota de premsa sobre la xerrada del dia 18

Un debat sobre bancs i caixes i possibles alternatives acull una seixantena de persones.

Una seixantena de persones s'han trobar aquest matí a la sala de l'escorxador, de Vilafranca del Penedès, convocades per l'Assemblea de Drets Socials i l'Ecoxarxa del Penedès.

Sota el títol, "bancs, caixes i sistema financer a debat" han intervengut Miren Etxezarreta, professora, economista i membre del Seminari d'Economia Crítica Taifa, i Ramon Pasqual, economista i membre de Coop57, Serveis Financers Ètics i Solidaris.

Durant més d'una hora, Miren Etxezarreta ha explicat als i a les assistents de manera molt entenedora els origens de les caixes d'estalvi, el procés de canvi i de privatització d'aquestes des dels anys 80s, el seu funcionament actual basat en el màxim benefici i la seva bancarització, els canvis que s'estan produïnt que només volen mantenir els guanys privats i quins interessos s'amaguen darrera de tot. En la seva exposició ha deixat molt clar que el sistema finacer i el manteniment de l'estat actual de les coses està per sobre dels drets de les persones i dels drets socials.

Després, en Ramon Pasqual, ha explicat els orígens de Coop 57, la seva filosofia de transparència absoluta i solidaritat i cap on orienten el seu treball. Un projecte que sorgeix de les a la cooperativa de les indemnitzacions per acomiadament de 57 treballadores i treballadors de la fallida de l'editorial Bruguera. Actualment, està format per unes 280 associacions a Catalunya i serveix per finançar projectes ètics i solidaris ja existents i per crear-ne de nous. Finalment, s'ha obert un torn de preguntes i debat.

Més informació:
http://seminaritaifa.org/
http://www.coop57.coop/index.php?lang=ca_es