dimarts, 22 de juny del 2010

ES PRESENTEN A VILAFRANCA ELS ACTES AL VOLTANT DEL 28J, DIA PER L'ALLIBERAMENT LÈSBIC, GAI, TRANS I INTERSEX

Un any més, l'esquerra independentista de Vilafranca ha organitzat diversos actes al voltant del 28J, dia per l'alliberament lèsbic, gai, trans i intersex. Enguany, han volgut centrar-se en la lluita per l'alliberament transsexual. I és que així com l'alliberament lèsbic i gai és una lluita que en els darrers anys s'ha aconseguit posar en primera línia, la lluita trans encara es troba en un segon pla i és per això, que aquest any s'insistirà en què la lluita contra la transfòbia és cabdal en la lluita per l'alliberament sexual.
El lema que engloba el programa d'actes és prou clar 'La transsexualitat no és cap malaltia! Ni transfòbia ni homofòbia, llibertat sexual!' i com a novetat s'ha creat un blog on es podrà consultar el programa d'actes i trobar-hi informació àmplia de cadascuna de les activitats. L'adreça del blog és: 28junyvilafranca.blogspot.com

Els actes començaran el diumenge 27 a partir de les 7 del vespre al Casal Independentista El Cep on Endavant i l'Assemblea de Joves han organitzat la xerrada-taller 'Qüestionant i desafiant la cultura de la monogàmia' amb l'Arcadi Bages, activista de l'assemblea antipatriarcal Brot Bord i membre del col·lectiu llibertari Negres Tempestes.
El següent acte és la concentració del dilluns 28 a les 8 del vespre a la plaça de la vila. En acabar, es farà un pica-pica i es projectaran vídeos d'activisme contra l'homofòbia i la transfòbia al CI El Cep.
El diumenge 4 de juliol, també al Cep, la CUP ha organitzat una sessió de cinema amb crispetes a les 7 del vespre amb la projecció del film 'El vicari d'Olot'.
Els actes seguiran el dijous 8 amb una presentació de llibres organitzada per l'Assemblea de Drets Socials que començarà a les 8 del vespre a l'Escorxador. Miquel Missé, activista de Trans-Block i Gerard Coll, activista gai, ens parlaran dels llibres 'El gènere desordenat' i 'La voluntat i el desig'.
I per acabar, la CUP organitza al Cep una segona sessió de cinema amb crispetes pel diumenge 11 de juliol a les 7 del vespre amb el film '20 centímetres'.

També, les tres organitzacions fan una crida a participar el proper dissabte 26 de juny al bloc independentista de la manifestació per l'alliberament lèsbic, gai, trans i intersex que sortirà de la plaça Universitat de Barcelona a les 18:30 sota la proclama 'Sóc trans, no estic malalta!'.

+info: 28junyvilafranca.blogspot.com