Qui som?

L’Assemblea pels Drets Socials som un grup de persones que va començar a reunir-se després de les primeres Jornades pels Drets Socials que es van dur a terme a Vilafranca el 3 d’octubre de 2009. En aquestes jornades es pretenia fer una anàlisi col·lectiva del model social en què vivim, una reflexió al voltant de què són els drets socials i una recerca de nous instruments democràtics i populars per assolir una vida més digna i democràtica.

És d’aquesta recerca de nous instruments de la que en sorgeix l’Assemblea pels Drets Socials (ADS), que des d’aleshores s’ha organitzat al voltant dels eixos de SALUT, EDUCACIÓ, HABITATGE i TREBALL, a partir dels quals entenem que s’estructuren el conjunt de drets socials.

Actualment, els objectius principals de l’ADS són el següents:

* Donar a conèixer entre la població la situació en matèria de polítiques socials i econòmiques i com aquestes afecten els nostres drets socials, així com qualsevol altra problemàtica social. D’altra banda, també apostem per donar a conèixer alternatives a les estructures del sistema actual.

* Generar eines de denúncia per a les diferents problemàtiques que vagin sorgint, a qualsevol nivell.

* Fer difusió de l’activitat de l’ADS per tal de conformar dinàmiques d’acció que cada cop aglutinin a més persones i col·lectius amb interessos comuns.

* Treballar la formació sobre els drets socials, de dins cap a fora de l’ADS, per tal de fer arribar al màxim de gent el coneixement i les eines necessàries per a engegar nous reptes en la seva defensa i desenvolupament.

* A llarg termini, poder engegar un Observatori dels Drets Socials on la gent pugui acudir a explicar la seva situació de vulneració de drets socials i poder oferir un primer assessorament i suport.

Així doncs, si t’interessa conèixer millor la tasca que intentem fer, o vols participar-hi directament, et convidem a venir a les assembles que fem els dimarts a les 19h (cada 15 dies), al Cep (C/Sta. Maria, 4).

T’hi esperem!