dimecres, 10 de novembre del 2010

Concentració contra la repressió del Marroc i a favor del poble sahrauí a Vilafranca

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès convoca una concentració per manifestar el suport del Penedès al poble sahrauí i manifestar el rebuig a l'agressió violent i militar de les forces d’ocupació del Marroc al campament Gdeim Izik al Sàhara Occidental. La concentració es farà el proper divendres, 12 de novembre, a les 20h, a la plaça de la Vila.

La violència dels militars i de la policia marroquina per desmantellar una població indefensa de 20.000 sahrauís del campament de la dignitat de Gdaim Izik ha estat el detonant de gravíssims enfrontaments a l’Aaiun. La ciutat sahrauí de l’Aaiun ha estat envoltada de flames, els soldats marroquins han ocupat les cases i hi ha desenes de detinguts. El nombre de morts i de ferits pels enfrontaments encara és confús i diferent segons les fonts i Rabat impedeix que els periodistes accedeixin a la zona. Amb el compromís d’activistes de Resistència Sahrauí, com Isabel Terraza i Antonio Velázquez (el mexicà), s’ha trencat el mur informatiu, amb imatges de la intifada i testimonis sahrauís.

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès considera que cal que l’ONU, la Unió Europea i Espanya resolguin el conflicte d’acord amb la legalitat internacional i que deixin de ser còmplices de la massacre i el genocidi que pateix el poble sahrauí.