diumenge, 10 d’octubre del 2010

II Jornada pels drets socials a Vilafranca el 15 de Gener de 2011

La segona Jornada pels drets socials a Vilafranca ja té data; serà el 15 de Gener de 2011. En vista de l’èxit de la passada edició de la Jornada organitzada per l’Assemblea pels Drets Socials i altres col•lectius de l’esquerra independentista, s’ha cregut oportú continuar enguany amb aquest espai de debat i intercanvi d’idees i opinions.

Malauradament, sembla que any rere any va augmentant la llista de motius pels quals cal dónar una resposta col•lectiva, popular i contundent a la creixent retallada de drets socials que s’està produïnt a nivell global. L’actual neoliberalisme que impera en les nostres societats esta deixant ben palès que l’estratègia individual de deixar fer i d’anar escoltant passivament les “solucions” que dóna la elit política, no és la millor manera per afrontar els imminents problemes en què es troba i es trobarà la nostra societat.

En aquests moments s’està esboçant el contingut de la Jornada del proper 15 de Gener. En vista de l’actual situació i encara païnt els continguts de la “reforma” laboral i els successos de la vaga general del 29S, s’ha cregut convenient tractar amb temàtiques relacionades amb els drets laborals entre d’altres. Els tres àmbits temàtics que es proposen són:
- Drets laborals
- Dret a l’habitatge
- I pensions

La idea és que per a cada un dels tres grups, hi haurà un ponent que informarà sobre l’estat actual de la temàtica i els problemes i solucions que se’n deriven. Durant el transcurs dels diferents temes els assistents podran proposar i exposar les seves idees i reflexions amb l’objectiu d’enriquir el debat i poder posar en comú tot el que s’ha anat dient durant el transcurs del matí. En acabar hi haurà una Paellada i una posterior digestió de l’arròs i la Jornada.

Un any més, doncs, volem comptar amb la participació tant de la ciutadania com de les diferents entitats vinculades amb el teixit associatiu del Penedès i associacions veïnes d’àmbit local i comarcal relacionades, o no, amb alguna de les temàtiques. Jornades com aquesta ens poden servir o ajudar a posar punts en comú i reforçar la veu d’aquells que creiem que aquesta actual, no és la manera.

Si tens alguna pregunta, idea o proposta relacionada amb la propera Jornada dels drets socials no dubtis en comunicar-ho a dretssocials.vilafranca@gmail.com o deixa-ho en forma de comentari en aquest mateix article.