dijous, 9 de desembre del 2010

Presentació del llibre: Advocats combatius i obrers rebelsPRESENTACIÓ DEL LLIBRE 'ADVOCATS COMBATIUS I OBRERS REBELS'

L'Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca organitza la presentació del llibre 'Advocats combatius i obrers rebels' que es farà el proper dimecres 15 de desembre a les 19:30 a l'Escorxador de Vilafranca. La presentació anirà a càrrec de Joan Lluís Jornet, advocat laboralista fundador del Col·lectiu Ronda.
El llibre recull els resultats d'un treball de recerca que ha analitzat la pràctica dels advocats i advocades del Col·lectiu Ronda en conflictes obrers durant el final del franquisme i la 'Transició'.
La recerca ha estudiat la implicació d'aquests professionals en l'articulació de l'antifranquisme i, de manera més específica, en el desenvolupament d'un moviment obrer assembleari i autogestionari, sense deixar de banda la caracterització dels conflictes i la trajectòria del Col·lectiu Ronda i dels seus advocats. D'aquesta manera, la recerca i el llibre que se'n deriva, ha volgut posar el seu gra de sorra al coneixement i la divulgació de la realitat del moviment obrer i dels advocats laboralistes durant el franquisme i la 'Transició'.