dimarts, 5 de gener del 2010

Acció de denùncia pel dret a l'habitatge


El dilluns 4 de gener s'ha realitzat una acció de denúncia al barri de La Girada, a on es troben molts pisos buits de protecció oficial, fins i tot, hi han edificis abandonats. Aquest és el comunicat lliurat a la premsa durant l'acció.

Comunicat


Vilafranca del Penedès, ara per ara, incompleix amb les necessitats d'habitatges dignes pels seus veïns i veïnes, fins i tot, amb les polítiques públiques destinades a satisfer la demanda de pisos de protecció oficial que tenim a la nostra vila.


La Generalitat de Catalunya, mitjançant ADIGSA, Agència dependent del Departament de Medi Ambient i Habitatge és l’encarregada de gestionar els projectes i la política sobre aquest dret social fonamental inherent als ciutadans i ciutadanes. Considerem que sigui el mateix ajuntament qui administri i gestioni els habitatges buits, ja que és qui pot definir de la millor manera com, quan i per què intervenir en la protecció d'habitatges ja que és l’administració més pròxima a la població, és qui té un coneixement de la realitat i de les necessitats socials actuals a la vila.


Diàriament veiem una gran quantitat de pisos buits a la nostra Vila, els trobem a tots el barris de Vilafranca, inclòs el centre vila, ja sigui per que no hi ha una intervenció jurídica i administrativa o per què no es pot, des de l'ajuntament fiscalitzar o disposar dels pisos buits, ni tan sol sabem ben bé de quina quantitat exacte s’està parlant perquè no es disposa d’un cens actualitzat ni públic, per això és necessari que s'actualitzi els cens dels pisos buits i l'estat en què es troben, es a dir, les característiques, la propietat i possibilitat de intervenir-hi i que aquest cens sigui públic.


Des de l'Assemblea pels drets socials, demanem aquesta intervenció, la confecció i publicació del cens d'habitatges buits actualitzat a la realitat d’avui dia i d’aquesta manera augmentar l'oferta d'habitatges adreçats als ciutadans amb necessitats de pisos protegits.


De la mateixa manera demanem a les autoritats buscar l'apropament entre administracions, Adigsa i l'ajuntament de Vilafranca, per començar a resoldre la vergonyosa realitat dels pisos buits a la Vila.


Com Assemblea pels Drets Socials seguirem de prop el desenvolupament de la situació actual i denunciarem totes les accions no pertinents i que no garanteixin el dret d’habitatge per a tothom.


Gent sense casa, cases sense gent.

Prou habitatges buits!!!

Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca del Penedès

Gener 2009