divendres, 9 de juliol del 2010

Valoració de la presentació dels llibres sobre l'alliberament gai, lèsbic i transsexual

Ahir dijous 8 de juliol, a l'Escorxador de Vilafranca i com activitat de l'Assemblea pels Drets Socials en el marc dels actes del 28 de juny, dia de l’alliberament gai, lèsbic i transsexual, es van presentar dos llibres: 'El gènere desordenat' i 'La voluntat i el desig', a càrrec d’en Miquel Missé i el Gerard Coll-Planas sociòlegs i activistes del moviment d’alliberament gai, lèsbic i transsexual. L’acte va ser molt interessant, tant per la mirada dels autors i les seves argumentacions, com també per les aportacions i preguntes del públic.

Es van tractar temes relatius al qüestionament de la construcció social dels gèneres; les identitats i les seves noves formes, l’acceptació social d’aquestes noves formes d’identitats i els conflictes que plantegen, la despatologització de la transsexualitat i tot el debat mèdic i sanitari al voltant al dret al propi cos i els nous discursos que apareixen per reivindicar noves maneres de existir, entre altres temes.

A la presentació hi havia exemplars dels llibres presentats, dels quals se’n van vendre forces per al públic assistent. També informem que per qualsevol persona interessada en comprar els llibres estaran al CEP (c/ Santa Maria 4), i valen 20€ cada un.

Com Assemblea pels Drets Socials, volem agrair l’assistència a aquesta activitat i molt especialment als ponents per donar-nos informació i obrir-nos noves perspectives de lluites sobre els drets socials que neixen del qüestionament del patriarcat i les formes opressives d’entendre les relacions socials de gènere.