dissabte, 13 de juliol del 2013

Marxa Penedesenca pels Drets Socials

Fins el mes d'octubre l'ADS de Vilafranca estarem centrant tots els nostres esforços en l'organització de la Marxa Penedesenca pels Drets Socials. Convidem tothom a participar-hi de forma activa, perquè necessitarem moltes mans i molts caps per tirar-la endavant. Podeu informar-vos sobre la Marxa en aquest blog, i en aquest compte de Twitter. També hi ha un llista de correu a la qual us podem subscriure si ens envieu un mail a marxa.penedesenca@gmail.com.

Us enganxem a continuació els correus que hem enviat amb la proposta incial, i amb la convocatòria d'assemblea oberta pel dilluns vinent, dia 15, a l'Escorxador:

Proposta inicial

Companyes, companys,

Des de l’Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca estem promovent una acció reivindicativa a realitzar el proper 27 d’octubre, i en l’organització de la qual voldríem comptar amb el màxim nombre de persones, col·lectius i organitzacions, tant de l’Alt Penedès com del Baix Penedès.

Es tractaria d’una Marxa Penedesenca pels Drets Socials, inspirada en la que va organitzar l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf el proppassat mes d’abril (http://adsgarraf1.wordpress.com/2013/04/20/marxa-ads-garraf-14-abril-2013/). Pensem que podria servir per a unir i fer visibles les diferents lluites que duen a terme grups locals o comarcals en defensa de la sanitat i l’ensenyament públic, del dret a l’habitatge, del territori, etc.

L’acció consistiria en una marxa-manifestació de diversos quilòmetres (10-15, com a màxim) que passés per diversos municipis o nuclis d’ambdues comarques (Baix i Alt Penedès), i al llarg de la qual s’anirien realitzant parades per a fer accions en llocs especialment significatius.

Us adrecem aquest correu per a proposar-vos que participeu i que us impliqueu de forma activa en l’organització d’aquesta Marxa, si la idea us sembla bona. La nostra intenció és dedicar també les properes setmanes a explicar personalment la proposta a les assemblees dels diferents col·lectius, per la qual cosa us agraïrem que ens feu saber quins dies us reuniu, horari i en quin lloc us podem trobar.

Us convidem també a reenviar aquest correu a tots aquells i aquelles que penseu que hi puguin estar interessades i, si voleu, a venir a alguna de les nostres assemblees a parlar-ne (ens reunim tots els dilluns a les 20.00h a l’Escorxador de Vilafranca).


Dll. 15 de juliol 20h TOTES per la MARXA

Hola a totes!

Obrim una proposta de caminar plegats en defensa dels nostres drets socials, que sense descans ens arrabassen dia rere dia.

Som moltes i diverses les individualitats i col·lectius que patim aquest saqueig. Treballadores en actiu i a l’atur, en tots els àmbits laborals, en plena precarització de les condicions de vida, sigui de manera encoberta o no. Metgesses, infermers, usuàries de la sanitat, administratius, educadors socials, treballadores de la funció pública, mestres, estudiants, persones en atur laboral, persones sense casa, treballadors de la indústria, del camp i de serveis, lampistes, botiguers, bombers, joves, mares i pares, avis i àvies,… Qui se n’escapa? Qui encara viu en el miratge o en té els dits untats?

Us proposem de posar-nos en marxa, de manera unida i coordinada, fent sentir ben fort cadascuna de les nostres veus ressonant en la de totes.

El 2009 es va posar la primera pedra per construir una Assemblea pels Drets Socials que cridés a unir-nos i a fer passos per moure aquesta situació de precarització social, costat per costat totes les sectorials i individualitats afectades que, com hem dit abans, som la majoria social. Fem-ho visible, cada dia, perquè és una necessitat primordial.

Fem sentir la nostra marxa, la de totes nosaltres, amb tot el que ens uneix i amb el poc que ens separa.

Fem una crida a omplir de contingut una gran MARXA PELS DRETS SOCIALS al Penedès.

Les diverses individualitats, col·lectius i entitats que estem creant llaços de força us proposem a totes vosaltres que us uniu.

Us proposem que no falteu a una primera convocatòria per començar a donar forma a aquesta Marxa Pels Drets Socials al Penedès.

Veniu el proper dilluns 15 de juliol del 2013 al centre social l’Escorxador de Vilafranca del Penedès, a les 20.00 h.

Parlem-ne, construïm i marxem juntes. No hi faltis. Totes som imprescindibles, totes som necessàries.